Les amours imaginaires / Heartbeats





Les amours imaginaires är nog en av mina absoluta favvofilmer. Om ni inte har sett den har ni gått miste om något fint. Den utspelar sig i Kanada, i ett fransktalande område. Huvudpersonerna har så fina kläder att man vill dö, plus att de är allmänt vackra människor. Det är bra skådespelare, som talar världens vackraste språk, filmen bryter mot normer utan att problematisera en massa, den har en jättefin handling, bra musik, fin kultur, och är filmad så sjuuuuuuuukt vackert. Håller på att se den för tredje gången nu. Underbart.

Har sett Black Swan idag också. (Igen). Den är också jäkligt bra. Natalie Portman är typ det snyggaste jag vet.

Day 15 - Your dreams

Jag drömmer om att åka till Paris, åka upp i Eiffeltornet och göra en massa andra spännande franska saker. Jag drömmer om att plugga genusvetenskap. Jag drömmer om att skaffa barn. Jag drömmer om att besöka Kuba. Jag drömmer om att orka plugga mer, få bättre betyg. Jag drömmer om Anders, haha! Jag drömmer om att bli bättre på att måla. Jag drömmer om att kunna prata franska flytande.

Och så har jag tusen drömmar till.



Ett vanligt vadjaggjordeidaginlägg

Tja. Igår var jag alldeles för trött för att orka ta mig till skolan, men köpte hårfärg och färgade håret, lite mörkare så att det passar bättre ihop med mina dreads. Hängde med Claude, vi målade naglarna för att bryta normer. Eller ja, Claude bröt normer.

Idag skulle vi skriva satiriska texter på svenskan. Frida och jag skrev en askass text om alkohol, och när vi skulle läsa upp våra texter så vågade vi inte, och sprang ut från klassrummet. Istället gick vi och spanade in Anders som hade lektion, och när vår klass kom tillbaka insåg vi att svenskaläraren också skulle komma, så vi gömde oss i klassrummet hos Anders och berättade som det var. Och vi kunde inte gå ut, för Britten stod precis utanför och pratade med några. Anders gav mig en tygpåse och sa att jag skulle ha den över huvudet. Eh. Det hade jag inte. Men tillslut fick vi gå ut ändå, och Frida kom med en askass lögn om att jag hade blivit ledsen på lektionen och behövt gå ut. Haha! AAAAAAH, gud vilket ointressant inlägg, men jag har nog ett ganska ointressant liv också. Hejsvejs.


Killar kan också ha röda tånaglar, sådetså!

Kommunistgrillning




Jag tycker att det är så fint att gamla och unga kan umgås och ha kul tillsammans, hihi.

Vissa dagar inser jag hur ful jag egentligen är



hahahahahahahahahahhhahahah

Könsneutrala pronomen på facebook


Detta gjorde min dag. Facebook har börjat använda sig av könsneutrala pronomen, ett steg framåt, yej. Dock kunde jag fortfarande bara välja på om jag är man eller kvinna i profilen :( 

Hittade en jättefin blogg också, med en massa jättesnygga sexbilder. Värd att ta en titt på: www.sexisnottheenemy.tumblr.com

(Och grattis till Tilda också, som är i Polen och super sig full)

Day 14 - What you wore today



Greatful Deadtröja som Albin har köpt till mig från All Posters, Manchesterbyxor från Kompaniet.

Day 13 - This Week

I måndags var jag på stan med Tilda och Albin, i tisdags lekte jag med Claude och hans vänner, i går pluggade jag och idag har jag städat lägenheten, umgåtts med Albin och målat. Har mått mycket bättre denna veckan än förra veckan, det är ju bra. Känns som om sommaren närmar sig! Imorgon har jag tänkt att plugga och sedan sova hos babe, spendera lördagen hos honom och på söndag ska jag till Växjö och träffa kommunister och grilla.

Städat och hittat massa gamla saker!


Såhär såg lägenheten ut innan städningen. Fifan.

Alla påsarna innehåller ton av papper. Haha!

Jag var typ såhär glad över att behöva städa.

Hittade en fin teckning jag fick av Amanda och Johannes när jag fyllde 17. Huhu


Några skitgamla bilder av Che Guevara. Den nedersta är skitful, jag vet. haha!

Ett fot från när jag var liten. Provar mammas kängor, sjukt punkigt. Hihi!

Ett fint självporträtt, hahahah


Day 12 – What’s in your bag

Det var ett ganska trist innehåll.



Jag brukar inte gå runt med barnböcker i väskan, jag vann den och sminkväskan på lotteriet på SM. Boken är dock en av mina favoriter bland barnböcker, hihi. Och ja, tamponger är väl alltid bra att ha i väskan. Och mitt mobilskal med ja, tur att jag hittade det!

Brillor och sånt

Trejde brillorna jag köper i år, sommaren har inte ens börjat.

Hm. Idag har jag pluggat i typ tre timmar. Fyfan. Men nu känns det skönt. Arbetsboken ska vara klar tills den 1:a, det borde jag hinna om jag pluggar varje dag nu. Puh.
 Innan jag pluggade var jag på Maxi med fina Frida. Pratade en massa hemlizar. Hihihi.

Ah, och Claude vill att jag nämner honom i bloggen, såatteh. Igår umgicks jag med Claude, Karl och Fredric. Det var ganska najs typ. Vi åt pommes och kollade i gamla skolkataloger.


Shorts och pinsamma situationer



Köpte världens snyggaste shorts idag. Har gått och spanat på dom i sådär två månader, men nu äntligen gick jag in och köpte dom. 399 kr på t-shirt store. Nu vet ni. Det hände en ganska pinsam grej också.. Jag, Tilda och Albin hade varit på Dynamite och eh, jag handlade en grej. Det var kanske inte något extremporrigt som analkulor eller en jättedildo (Inte för att det är fel att tända på sånt, men ah). I alla fall. Jag glömde mitt inköp från Dynamite på T-shirt Store. Vågade knappt gå tillbaka och hämta, men det gjorde jag ändå.
Tjejen i kassan sa något i stil med: Hann inte säga till förut, hehe.
Jag tackade och kilade iväg det fortaste jag kunde. Shiet vad pinsamt.

Day 11 - Your siblings




Jag har världens finaste syskon. Dock har vi inte samma pappa, och det är därför de tre är så lika och jag är så olik. Hihi. Och dessa är förresten inte alla. Jag har två småsystrar i Skåne hos pappa, men jag har aldrig bott med dem, så det räknas liksom inte.

Ebba är 14, gillar musik, smink, plattången, att umgås med sina vänner. (Åh nej, låter som en kontaktannons) Sånt man gör när man är 14. Hon har bacillskräck, är käftig ibland men skitrolig när hon är på humör. För att bli lite intern och göra så att alla som inte heter Ebba känner sig utanför säger jag bara: Sören är bög, Sören är bög.

Tora är 12. Hon är söt, duktig på att rita och måla, hatar att städa sitt rum, älskar djur. Hon är svår att läsa av, och jag fattar aldrig riktigt vad det är hon vill. Hon är förresten asbra på att vara sarkastisk mot alla runt omkring sig. Hihi.

Loke är 10. Vild, galen och väldigt rolig. Eh, han påminner mycket om mig i temperamentet. Han kan vara skitglad och skratta i flera timmar, men blir något fel så kan han skrika och gråta lika länge. Han gillar inte skolan, men är smart och bra på schack. Faktiskt.

Klänning

Glömde ju att visa min nyinköpta klänning. Jag skulle inte köpa några kläder denna månaden. VARFÖR GICK JAG IN PÅ INDISKA? Åh


assnyggt redigerat, vet


Marsvins-SM

Tro det eller ej, men jag har tillbringat större delen av helgen på årets svenska mästerskap i marsvinsutställning. För er som inte vet födde jag upp skinnysar (nakenmarsvin) för några år sedan, och mamma föder fortfarande upp och ställer ut. Och eftersom SM var i Kalmar i år så var jag där både lördag och söndag, var sekreterare åt domarna, stod i kafeterian och umgicks med massa fina utställare. Och jag vet, bildkvaliten på den flesta bilderna
suger lite.
   






Vi var ute och gick med Sofias hundar, och så kom det en lite bortsprungen och jobbig hund och följde efter oss och busade med Sofias hundar i tre och en halv evighet.

fast tillslut blev den hämtad. Hihi.

Party på Solsidan

Bilder från Claudes mobil.






Jag fick tag på Karls volvoraggarkeps.


Shoppaaaaaaat



Följde med Tilda och Emil till den nya butiken på Giraffen idag. Den heter TGR och är typ bäst. Hittade ett anteckningblock för 5 olika ämnen, 4 mappar, ett jättefint anteckningsblock som jag ska ha till projektarbetet i Antibes, en eyeliner och ett paket tuschpennor för....100 kronor! yej. Sen köpte jag tvättmedel på Maxi, men det kanske inte var lika kul.

Och juste, fick 70/70 på Samhällskunskapsprovet. Jag är bäst. Fast jag hade ett fel. Han hade nog missat att räkna in det i poängen, men i alla fall.

Ikväll ska jag dinera med farmor. Finfint!

Day 10 - What you wore today


 
mja, t-shirt från Bang, tröja från second handbutik i Berlin och allmän tråkiga byxor från Gina Tricot. Nu vet ni det!

Day 09 - Your beliefs

Okej, idag ska jag skriva om vad jag tror på. Den är också svår. Jag tror på kärlek, jämställdhet och rättvisa. Och veganism. Hihi.  Behöver jag säga mer?





Partyparty

I veckan hörde jag om att folk skulle till parken och festa på fredag. Men jag bestämde mig för att absolut inte gå dit, jag skulle pluggapluggaplugga och dessutom inte slösa bort mina pengar. Det löftet gick asbra att hålla. Inte. Såatteee, mys i vårsolen, vodka, trevligt folk (förutom killen som nöp mig jättehårt i låren och på diverse andra ställen)och Lucky Strike gjorde min kväll.








Det är en sak jag inte riktigt förstår. Och det är varför jag håller i en soppåse och en ölburk. Jag drack inte ens öl. Jag minns att burken var tom, men inte varför jag höll i den. Hm, antagligen var den Reidars. Men soppåsar? Eh.

Day 08 - A moment

På våren 2004, såg jag en annons om att Britney Spears skulle komma till Sverige. Jag var tio år, och Britney Spears var min stora idol. I know, astöntigt. Men i alla fall, jag ringde min fina farmor och sa att jag verkligen verkligen ville se Britney när hon kom hit, och farmor lovade att hon skulle göra vad hon kunde. Hon kollade upp biljetter, men tyckte att det var bättre att åka till Köpenhamn så vi kunde sova hos pappa i Malmö. Sedan fixade hon tre biljetter, en till mig, en till pappa och en till henne. Snälla snälla farmor, aw. Dagen innan konserten var det löpsedlar om att Britney hade knarkat eller något, jag minns inte riktigt, men jag var orolig att det inte skulle bli någon konsert. Men det blev det såklart! Och jag var lyckligast i världen, det var en asball show med massa häftig dans och, hm, ja, vad jag tyckte då i alla fall, bra musik. Stackars farmor stod utanför hela konserten för att hon tyckte att ljudet var för högt. Tydligen hade jag kommit ut från konserten med världens största leende. Hihi.




La Foule



Den här låten får mig att vilja skrika högt, Edith är så himla fin. ÅH.

Day 07 - Your best friend

Den här var svår. Jag har nog ingen direkt "bästis", men om jag får välja en så blir det nog min pojkvän. För med honom kan jag prata om precis allt, och han finns alltid där när jag behöver honom. Om man får välja sin pojkvän? Får man inte göra det väljer jag min farmor, och om jag inte får välja henne så vet jag nog inte. Det betyder inte att jag inte har andra vänner som står mig nära, men jag har ingen vän som jag faktiskt tycker om. Jag ogillar alla lika mycket. Puss

Mys, sol och katter

Haft en jättefin helg med älskling, gos, grillning, pussar i mängder, Tv-tittande, promenader i solen, besök hos hans farmor och massor med kärlek. Och så har jag faktiskt pluggat en del. Jobbat lite i min arbetsbok, men principalemet pluggat franska. Har redovisning om utrotningshotade djur i franskan imorgon, nästan 2 a4 papper ska jag kunna utantill, det är jobbigt, men jag känner mig oövervinnlig när jag kan berätta flytande om jakten på Bengalisk tiger och om vilka åtgärder la commission européenne har vidtagit för att rädda vithajen, haha! Usch, fy vad nervös jag är.

Kvinnan jag ska bo hos i Frankrike hetter Anne-Antoinette Ruiz och gillar sport och musik. Fint namn, låter lyxigt på något sätt. Hoppas hon är snäll bara!





Katten heter Saga och var mobbad av sina tidigare kattkompisar innan Albins bror gav bort henne till Albins mamma. I början var hon jätterädd och satt inne i en garderob och tittade ut på oss med världens finaste ögon och vågade inte komma ut. Hon är fortfarande lättskrämd men har blivit mycket tuffare och påminner nog mer om en hund än en katt. Nu när det blivit varmt ute har vi börjat gå ut med henne i koppel i trädgården och planen är väl att hon ska kunna gå ut själv om ett tag. Världens finaste kissemiss.

Day 06 - Your Day

Okej, nu ska jag tydligen berätta om min dag, hihi. Hm, önskar kanske att jag hade något spännande att berätta.

Men ja, jag vaknade upp brevid min älskling, duschade, åt frukost, åkte till skolan. Hade nationella proven i engelska b, det gick ganska dåligt. Sedan hade vi formlektion, lunch, matte. Engelskan var inställd. Jag gick hem och hämtade lite skolgrejer, åkte till Norrliden och hälsade på Tilda. Vi lagade jättegod mat, dansade på hennes dansmatta och hade allmänt dålig penishumor.
Eller förresten, en sak som är lite kul kan jag berätta. Fast det är ganska pinsamt. Tilda smsade sin man att hon hade en överraskning i sitt rum. Jag lade mig i underkläder på Tildas säng och försökte få till mitt hemskaste flirtleende. Tilda själv lade sig under sängen och filmade. Jag var tvungen att springa på toaletten tre gånger innan jag kunde ligga still, var så sjukt nervös, hahahahah. När han kom in i rummet började alla tre skratta som fan och jag klädde på mig jetejetefort. Det var kul.
Mja, och sedan kom Albin, vi satt och drygade, och nyss kom vi hem till Albin. Nu ska vi pussas en massa innan vi somnar!


tilda lagar mat, hihi

Day 05 - Your definition of love


Albin är kärlek, tihihihi

Jag bad Claude om hjälp med detta inlägget, men jag tror inte att vi kom fram till något vettigt alls. Claude påstår att det är vår parningsdrift som gör oss kära, men jag vill inte tro på det. Det måste vara något finare, det vet jag!
 Men kärlek är så svårt att definiera, det kan vara så himla mycket. Pirr-i-magen-och-jag-vill-vara-med-dig-jämt-kärlek, Jag-älskar-dig-mamma-kärlek, Åh-vad-jag-tycker-om-min-hund-kärlek, älskar-den-här-fina-låten-kärlek osv.
Men ja, kärlek är väl att känna att man tycker om någon så starkt att man nästan skulle dö om personen försvann. Det är nog så man sammanfattar begreppet kärlek på det enklaste sättet. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om kärlek, men det känns jobbigt. Detta har tagit tillräckligt lång tid att fundera ut.








Tralala



Idag blev jag medlem i kommunistiska partiet, det kändes rätt. Fast nu måste jag gå ur Fi. Men det är det värt, för i kommunistiska partiet kan jag i alla fall engagera mig lite. Om Fi någon gång etablerar sig i Kalmar blir valet svårt. Menmen!

Jag och Joakim har skrattat idag!








Fler bilder finns här: http://www.riketssal.se/kategori/bild/ur-konsthistoriens-djup/

Dagen i bilder






Fin dag, dålig kvalitet på bilderna, jag råkade ändra en inställning på kameran. Men det är okej

Day 04 - What you ate today

Var ju meningen att jag skulle skriva om my parents, men jag tänkte fånga dom på bild först! Så jag kör nästa, What you ate today. Ganska ointressant egentligen, men här kommer det.

2 tallrikar soygurt med start
Ris, tomatsås och en ganska osmaklig och torr kikärtsbiff + lite sallad och sådant
"Vegetarisk pasta på medelhavsvis med vitlöksbröd" på 4 kök
Ett litet bröd som Mathilda snodde från salladsbuffén, haha.


Day 02 - Your first love

Jag har försökt klura på den här sedan igår, men jag kan nog inte komma fram till någon specifik människa. Den första och enda som jag verkligen älskat älskat älskat är Albin, för han är bäst!
Men jag har ju varit lite sådär ytligt och pirrigt förälskad innan. I slutet på höstterminen i nian, tror jag, var jag tillsammans med Gustav, (som förövrigt var med och festade igår) och om jag minns rätt var jag nog kär i honom. Så okej, jag får säga att Gustav var min första kärlek. Jag kommer ihåg att jag hade tagit hål i öronen med en säkerhetsnål när vi träffades första gången och att hans mamma bjöd på supergod linssoppa en gång. Haha!


Valborg

Valborg var fint! Fina människor, fint väder och fint humör. Hängde i parken från klockan tre till elva med massor av folk, sedan tog jag, Mathilda och Joakim bussen till Tilda och fortsatte festa där. Albin svek och gick på krogen, men kom lite senare. Hos Tilda var det trevligt, fast alla var fulla och trötta och det blev lite smådrygt framåt tre, så då började vi dra oss hemåt igen. Tror att jag snor några bilder från Tildas facebook, jag ville inte ha med min kamera till parken. Mycket saker försvann igår, typ väskor och mobiler, så det var smart av mig, haha!




RSS 2.0